13:00

OAFF

Referat: Alterdalens IF - OAFF

Alterdalen - OAFF på Heden i Piteå slutar 1-2 (0-1).
Matchen inleds sömnigt av OAFF där man under första kvarten äger mycket boll men det blir mest ett bollrullande mellan försvararna, framåt händer inte mycket. Alterdalen försvarar sig och satsar på kontringar och i den 18:e minuten kommer man fram i ett snabbt anfall och ensamma mot Kotten rullar man in ledningsmålet. Efter halvtimmen är Alter nära 2-0 när man åter kommer fri mot Kotten men skottet blir för löst och Johannes Kero lyckas få bollen till hörna. I halvlekens slutsekunder får OA sin bästa målchans men Danne Mäkis skott från 10 meter blir en felträff och bollen rullar sakta in till målvakten. Halvtidsledning för Alter med 1-0 är rättvist.

Andra halvlek inleds bättre av OA dock utan att man skapar några giftigare chanser. Det dröjer till den 68:e minuten innan första riktigt fina läget kommer när Adam blir frispelad men skottet från straffpunkten går över ribban. Minuten senare slår Magnus en frispark som Adam är framme på och nickar in 1-1. Historien upprepar sig i den 80:e minuten när Magnus åter hittar Adzi med en frispark som han bredsidar in 1-2. Några minuter senare är Adam nära ett hattrick men nicken smiter utanför krysset. Matchen slutar 1-2 och OAFF tar därmed sin andra raka seger i Lilla Coop Cup. Sista matchen spelas nästa helg mot Öjebyn på hemmaplan.

Sett över två halvlekar vinner OAFF rättvist även om första halvlek var alltför dålig. Plussen idag blir inte många men Magnus Jatko, Elliot Jaako, Joel Hiltunen och Adam Zingmark var dom som ändå kom undan med godkänt betyg. Med två veckor kvar till seriepremiären upplever man att vi har en del att jobba på för att kunna plocka poäng i div III. Visserligen saknades några viktiga pjäser som kan öka lagets styrka. Idag spelade inte Martin Krekula, Magnus Krekula, Martin Pantzare, Martin Tano, Martin Kangas, Mika Liikamaa, Johan Pantzare, Örjan Pääjärvi, Johannes Pekkari, Johan Svanlöv och Anders Gramner.

Laget: Kotten (Felle) - Kero, Magnus, Elliot, Micke Krekula - Rickard, Mäki, Joel, Davve - Adam, Pär - John Kalla, Sjöberg, Isak jakobsson,

Svanlövs knäskada gör att han är ett oskrivet kort under våren. Anders Gramner har tränat en del men har inte bestämt sig ifall det blir spel. Martin Krekula har besvärats av en ljumskskada men där finns hopp om comeback inom kort. Martin Pantzare har problem med ryggen men skall vara spelklar i veckan. Örjan Pääjärvi har inflammation i en hälsena men känner sig bättre. Övriga som saknades skall vara friska.